Navegació interna

Dinosaures i geologia

Ben a prop de l'estació de ferrocarril de Tremp, a uns 15 minuts per carretera, hi trobem la població d'Isona, on podem visitar el Museu dels Dinosaures. Ara bé, si el que ens interessa de veritat és la geologia haurem de desplaçar-nos fins a la conca de Tremp, una zona que cada any atreu centenars d'especialistes d'arreu del món meravellats per les formacions geològiques del Pallars.

El Museu d'Isona, situat a 18 km de Tremp en direcció al port de Comiols, és un espai sorprenent, on conviuen el cretaci i l'època roma. A la primera planta, hi trobem les restes arqueològiques de l'antiga ciutat romana d'Aeso (l'actual Isona). La segona planta ens reserva una gran col·lecció de restes de fòssils de dinosaures i d'ous trobats en aquesta zona del Pallars.

La geologia agafa el protagonisme des de Camarasa fins a la Pobla de Segur. El Museu de les Ciències Naturals de Tremp exposa les formacions d'aquest territori, des de l'època en què hi havia un mar amb petites platges fins al naixement del Montsec i el Boumort, el Prepirineu.

Enllaços relacionats:

Estacions on ho trobaràs

Google Map