Navegació interna

Els llacs

Els llacs

Llacs o embassaments: el nom fa la cosa?


Quatre són les fantàstiques làmines d'aigua que trobem al llarg del recorregut: Sant Llorenç de Mongai, Camarasa, Cellers i Sant Antoni.

El blau de les seves aigües tranquil·les i netes reflecteix els serrats abruptes del Montsec, un autèntic paradís per a la pràctica de tota mena d'esports aquàtics. De fet, però, som davant de construccions artificials iniciades durant el primer terç del segle XX, amb la voluntat de proveir de reserves d’aigua de boca i de reg i, alhora, dotar les ciutats i viles del país d'eines de producció energètica.

 • Sant Llorenç

  És considerada una zona de reserva de fauna, ja que presenta una gran diversitat de fauna aquàtica. S'utilitza per generar electricitat i per a regadiu. És un espai adient per a l'observació ornitològica.

 • Camarasa

  És un embassament de 20 km que entronca l'aiguabarreig de la Noguera Pallaresa amb el Segre.

 • Cellers

  El darrer gran contrafort del Pirineu. S'estén des de la plana de la conca de Tremp fins a l'interior del congost de Terradets. Les seves aigües tranquil·les, gairebé sempre al mateix nivell, han donat lloc a l'existència d'un autèntic bosc de ribera, que li dóna aparença de llac natural.

 • Sant Antoni

  És la superfície d’aigua dolça més gran de Catalunya. Té una fondària de 86 m i una superfície de 972 ha. És l'escenari ideal per practicar activitats aquàtiques o per gaudir de la tranquil·litat de les seves cales i platges, reservades només als que hi poden accedir en barca, que ens permeten descobrir indrets sorprenents.