Navegació interna

Escut de Lleida - Pirineus

Lleida - Pirineus

La ciutat del Segre, capital de Ponent, acull amb gentilesa els visitants. Nus de comunicacions i centre neuràlgic del sector agroalimentari, és un bon punt de parada per continuar el viatge cap als Pirineus. Compta amb una oferta gastronòmica, cultural i comercial excel·lent.

La Iltrida d'Indíbil i Mandoni arriba als nostres dies carregada de transformacions urbanístiques, que fan que la ciutat creixi en totes direccions conservant. Conserva, però, l'essència d'un passat esplendorós, que la va convertir també en objecte de setges devastadors per a la població i per als privilegis adquirits per la vila. En l'apartat de transport, compta amb l'estació del tren d'alta velocitat (AVE) i l'aeroport Lleida-Alguaire (tardor 2009).

Enllaços relacionats:

Punts d’interès

 • Turó de la Seu Vella

  Turó de la Seu Vella

  Encimbellada sobre la ciutat, aquesta ciutadella emmurallada ens duu fins al monument més imponent de la ciutat, La Seu Vella, en un passeig que ens submergeix en el passat i en la història de la vila. La catedral que un dia van convertir en caserna compta amb una nau central romànica (segle XIII) de planta basilical. Les portalades són obra de l’escola lleidatana. L'espectacular claustre gòtic és un mirador magnífic, que ens ofereix vistes sobre tota la plana de Lleida. Al turó hi trobem també el castell de la Suda, conegut amb el sobrenom de “castell del Rei”.

  http://turisme.paeria.es/apartat.php?id=seu_vella

 • Museu de Lleida

  Museu de Lleida

  Aquest modern equipament és el referent patrimonial del territori lleidatà. Aplega diferents col·leccions que ens parlen de les cultures que han forjat aquest territori. L'espai ens ofereix un recorregut arqueològic fantàstic i també una important col·lecció d’art medieval. Destaquen també un joc d'escacs del segle XI, tapissos renaixentistes de l’escola flamenca i el baptisteri de Bovalar.

  http://www.museudelleida.cat/

 • Castell Templer de Gardeny

  Castell Templer de Gardeny

  Conjunt format pel castell i l’església construïts al segle XII. És un dels testimonis més importants de l'orde templera de la Corona d’Aragó. Pertany a la ruta del Domus Templi i avui està habilitat com a centre d'interpretació de l'orde del Temple i, més concretament, de la comanda de Gardeny. S'organitzen visites guiades.

  http://www.turismedelleida.com/entitat.php?id=castell_gardeny

 • Parc de la Mitjana

  Parc de la Mitjana

  La Mitjana és una zona humida situada al costat de la ciutat de Lleida. El Parc de la Mitjana té una superfície de 90 ha i voreja el riu Segre per ambdues bandes. S'hi pot trobar tota mena de vegetació de bosc de ribera, com els pollancres i els àlbers, i de fauna, com el bernat pescaire, els teixidors i els blauets. S'organitzen visites des del Centre d'Interpretació de la Mitjana.

  http://sostenibilitat.paeria.cat/espais-naturals/la-mitjana/la-mitjana

Atractius turístics de tota la línia

 • Natura

  Natura

  El Parc de la Mitjana de Lleida pot ser el nostre punt de partida per seguir riu amunt. A Sant Llorenç...

 • Patrimoni i cultura

  Patrimoni i cultura

  El patrimoni el trobarem des de la Seu Vella de Lleida, un magnífic mirador de la ciutat i de la plana...

 • Turisme actiu

  Turisme actiu

  Si volem caminar ho podem fer pel nou camí del Segre a Lleida, inaugurat recentment. També podem...

 • Astronomia

  Astronomia

  L'Ull del Montsec és una instal.lació excepcional, única al món. Consisteix en un planetari digital...

 • Rutes ornitològiques

  Rutes ornitològiques

  Un dels espais més abruptes i feréstecs per observar ocells com el trencalòs (Gypaetus barbatus) o el...

 • Dinosaures i geologia

  Dinosaures i geologia

  El Museu d'Isona, situat a 18 km de Tremp en direcció al port de Comiols, és un espai sorprenent, on...