Navegació interna

Escut de La Pobla de Segur

La Pobla de Segur

La Pobla de Segur és la segona població més important del Pallars Jussà, amb una superfície de 34 km2. Actualment ronda els 3.000 habitants, i la seva economia es basa principalment en una vida comercial de gran riquesa i en l'agricultura i la ramaderia.

La Pobla de Segur està situada a uns 525 m sobre el nivell del mar i gaudeix d'un clima benigne durant tot l'any, tenint en compte la seva situació al Prepirineu.

La vila està dividida pel riu Flamisell, que separa els dos nuclis més importants de població. A l'entrada per la carretera general C-13 (abans C-147) venint des de Tremp, trobem a mà esquerra un polígon industrial i de serveis i, a la dreta, una àrea de vacances amb edificis moderns i ben situats davant de la capçalera del pantà de Sant Antoni i la desembocadura del riu Noguera Pallaresa. El mercat setmanal se celebra cada dimecres, festius inclosos. Les festes més emblemàtiques de la ciutat són sant Miquel, el 8 de maig, i la Verge de Ribera, el 18 de juny, que coincideix amb la Fira Promopallars, on s'exposen tota mena d'articles autòctons, tant de la vila com dels pobles veïns.

Enllaços relacionats:

Punts d’interès

 • Conjunt modernista casa Mauri

  Conjunt modernista casa Mauri

  Visita per les instal·lacions de l'antic molí d'oli de la Pobla de Segur. Aquest molí disposa de tota la maquinària que s'utilitzava antigament per elaborar l’oli. A la planta inferior hi ha els arxius fotogràfics i documentals de la vila. L’escultura de sant Josep de la façana és obra de l'escultor Josep Llimona. Pel que fa a la casa Mauri, és un palauet modernista, que integra materials i una decoració que entronquen amb aquest estil. Els mosaics són obra de Lluís Bru. Actualment és propietat de l'ajuntament de la Pobla de Segur. El complex disposa d'uns jardins de l'època.

  http://www.lapobladesegur.cat/turisme/llocs-interes/modernisme

 • Espai Raier

  Espai Raier

  Vine a l'Espai Raier i coneix la història d'aquest antic ofici de transformació de la fusta i transport fluvial pel riu. Aquí, hi trobaràs les eines que s'utilitzaven, una mostra dels vestits tradicionals, un fons bibliogràfic molt important i un rai de tamany real. També podràs informar-te sobre la Diada dels Raiers, una festa declarada d'interès nacional i que celebrem el primer cap de setmana de juliol.
  Ens trobaràs a la Plaça de les Pobles, al costat de l'estació del tren.

  Horari: caps de setmana de 11:30 a 13:30 i de 16:00 a 17:30 .


  Preu pels viatgers del tren: 2 €/persona

  http://www.elsraiers.cat/

 • La vall Fosca

  La vall Fosca

  La vall Fosca és una vall estreta que s'estén de nord a sud, per la qual s'obre pas el riu Flamisell, fins a desembocar al riu Noguera Pallaresa, a l'altura de la Pobla de Segur. En aquesta vall podem visitar dos punts importants: d'una banda, el telefèric dels llacs i, de l'altra, el Museu de la Central Hidroelèctrica de Capdella.

  www.vallfosca.net

 • Serra del Boumort - La brama del cérvol

  Serra del Boumort - La brama del cérvol

  La serra del Boumort és un massís muntanyós que arriba als 2.070 m d'altitud, situat molt a prop de la Pobla de Segur. En aquesta zona, cada tardor es pot viure el zel dels cérvols, un fenomen conegut com a crit de la brama. Els visitants poden veure els cérvols i sentir l'eco de les fortes bramades que ressonen a tot el Boumort.

  http://www.lleidatur.com/cat/boumort.html

 • Congost de Collegats

  Congost de Collegats

  El congost de Collegats és un corredor natural molt estret que forma el riu Noguera Pallaresa abans d'arribar a la Pobla de Segur. Abans la carretera hi passava, amb nombrosos giravolts que anaven resseguint el traçat espectacular de Collegats. Actualment, es pot visitar a peu i en bicicleta i gaudir de les formes geològiques més impressionants.

  http://www.tv3.cat/rutes/collega.htm

 • Estany de Montcortés

  Estany de Montcortés

  L'estany de Montcortés es troba a 30 minuts de la Pobla de Segur en direcció nord, entre la vall Fosca i el Pallars Sobirà. És un espai idíl·lic per als més romàntics. Es troba a 1.065 m d'altitud i té una extensió de 500 m de diàmetre per 35 m de profunditat.

  http://www.pallarssobira.info/finteresnatura.php?id=32

Atractius turístics de tota la línia

 • Natura

  Natura

  El Parc de la Mitjana de Lleida pot ser el nostre punt de partida per seguir riu amunt. A Sant Llorenç...

 • Patrimoni i cultura

  Patrimoni i cultura

  El patrimoni el trobarem des de la Seu Vella de Lleida, un magnífic mirador de la ciutat i de la plana...

 • Turisme actiu

  Turisme actiu

  Si volem caminar ho podem fer pel nou camí del Segre a Lleida, inaugurat recentment. També podem...

 • Astronomia

  Astronomia

  L'Ull del Montsec és una instal.lació excepcional, única al món. Consisteix en un planetari digital...

 • Rutes ornitològiques

  Rutes ornitològiques

  Un dels espais més abruptes i feréstecs per observar ocells com el trencalòs (Gypaetus barbatus) o el...

 • Dinosaures i geologia

  Dinosaures i geologia

  El Museu d'Isona, situat a 18 km de Tremp en direcció al port de Comiols, és un espai sorprenent, on...