
Salàs de Pallars
La vila medieval de Salàs de Pallars està situada entre Tremp i la Pobla de Segur.És una vila emmurallada que destaca per les seves eres, la recuperació d'antics comerços, la fira d'art i sobretot per la fira de bestiar, que va arribar a ser una de les més importants de tot l’Estat espanyol i que actualment ha estat recuperada com a fira ramadera. Es troba a prop de l'embassament de Sant Antoni i compta amb la zona de Piolet, ideal per gaudir de les seves aigües transparents i per practicar diverses activitats nàutiques.
Punts d’interès
Embassament de Sant Antoni
L'embassament de Sant Antoni és un espai idoni per practicar esports nàutics com el caiac, l'esquí nàutic i el windsurf, entre d'altres. A més a més, hi ha habilitades zones ideals per banyar-se, envoltades d'un paisatge de platges naturals i d'arbres mig submergits.
Centre d'Interpretació de l'Antic Comerç
El Centre d'Interpretació de l'Antic Comerç de Salàs és el punt de partida per visitar una antiga botiga de queviures, una barberia i una farmàcia. Aquests tres espais s'han convertit en un museu itinerant, on el visitant es retroba amb marques que han format part del seu passat recent. Aquest recorregut ens transporta als petits detalls de la vida quotidiana dels darrers cent anys.
Fonts i salt d'aigua de Rivert
Rivert és un petit poble situat a 5 quilòmetres de Salàs en direcció nord per una carretera sinuosa. A la vila hi trobem la Font de Dalt, amb aigua procedent d'una cova de la muntanya. Allà podem observar, a més, el tritó pirinenc, en perill d'extinció. També podem atansar-nos a la Font de Baix, el safareig, la bassa i l'espectacular salt d'aigua de l'antic molí.
Els porxos
A finals del segle XIX van desaparèixer alguns dels porxos que s'alçaven al carrer Sant Cebrià Alt, que s'acabarien d'enderrocar als anys seixanta del segle XX. Les mesures higièniques del XIX i la nova maquinària agrícola dels anys seixanta en foren les causes.
Església de Sant Pere
L'església de Sant Pere és un edifici romànic del qual només queda la capçalera. Va ser parroquial fins a una data indeterminada del segle XVII o començament del segle XVIII (la darrera notícia de l'existència del castell que segurament s'alçava al lloc on actualment hi ha l'església parroquial de Nostra Senyora del Coll és de 1628 i el primer cop que aquesta església apareix com a parroquial és el 1758). La capçalera fou enderrocada parcialment l'any 1841, moment en què es va traslladar aquí el cementiri, arran d'un reial decret que prohibia enterrar a l'interior de la població.
Muralles
Es redueixen a la vila closa i estan formada per tres torres circulars, dues de les quals de l'alta Edat Mitjana, d'entre els segles X i XI, i una de la baixa Edat Mitjana. Totes foren modificades i refortificades durant la Guerra de Pallars contra les forces de Ferran el Catòlic (1484). També hi estan relacionats els diferents portals d'entrada que defensaven la població d'atacs.
Atractius turístics de tota la línia
Natura
El Parc de la Mitjana de Lleida pot ser el nostre punt de partida per seguir riu amunt. A Sant Llorenç...
Patrimoni i cultura
El patrimoni el trobarem des de la Seu Vella de Lleida, un magnífic mirador de la ciutat i de la plana...
Turisme actiu
Si volem caminar ho podem fer pel nou camí del Segre a Lleida, inaugurat recentment. També podem...
Astronomia
L'Ull del Montsec és una instal.lació excepcional, única al món. Consisteix en un planetari digital...
Rutes ornitològiques
Un dels espais més abruptes i feréstecs per observar ocells com el trencalòs (Gypaetus barbatus) o el...
Dinosaures i geologia
El Museu d'Isona, situat a 18 km de Tremp en direcció al port de Comiols, és un espai sorprenent, on...