Navegació interna

Sant Llorenç de Montgai

Sant Llorenç de Montgai és conegut pel seu embassament, un lloc ideal per gaudir de nombroses activitats aquàtiques i de lleure, com passejar en caiac per les aigües tranquil·les i majestuoses del llac o practicar la pesca esportiva. A més, l'espai està declarat reserva natural de fauna salvatge.

El poble, situat al peu de l’embassament, pertany al terme de Camarasa. Dalt d'un tossal, a ponent de la població, hi trobem les ruïnes d'un antic castell sarraí. L'embassament s'estén al llarg de la carretera envoltada de desmais que ens condueix fins a la presa. La construcció data de l'any 1935 i fou obra de la Canadenca. Cal destacar l'església romànica. A més a més, Sant Llorenç de Montgai és un bon punt d’observació d’aus aquàtiques.

Punts d’interès

 • Parc Arqueològic Didàctic (PAD)

  Parc Arqueològic Didàctic (PAD)

  El Parc Arqueològic Didàctic, situat just a sobre l'estació de tren, és una instal·lació a l'aire lliure on s'han recreat els conjunts arqueològics de la zona per fer-ne una explotació divulgativa i didàctica per a escoles(durant el curs) i per al públic en general. S'hi poden fer diversos tallers: excavació simulada, talla de sílex, pintura rupestre, tir amb arc i javelina, etc. Hi ha també una zona de pícnic. El PAD forma part de la xarxa europea EXARC (European Exchange on Archaeological Research and Communication) de museus arqueològics a l'aire lliure. Altres activitats organitzades al voltant del PAD són la visita guiada al jaciment prehistòric de Roca dels Bous i a l'ermita i al castell de Sant Llorenç.

  http://terraendins.jimdo.com

 • Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sant Llorenç de Montgai

  Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sant Llorenç de Montgai

  Aquest espai ocupa una bona part de l'aiguabarreig que formen el riu Segre i el Noguera Pallaresa, que s'acaben unint definitivament a l'embassament de Sant Llorenç de Montgai. La Reserva Natural ocupa 468 ha de superfície i s'hi pot observar el cabussó emplomallat (Podiceps cristatus), el bernat pescaire (Ardea cinerea), l'arpella (Circus aeroginosus), l'agró roig (Ardea purpurea) i el boscaler comú (Loscutella luscinioides).

 • Vila de Camarasa

  Vila de Camarasa

  La vila de Camarasa està situada a 12 quilòmetres de Balaguer en sentit nord. Es troba a la falda de la serra de Carbonera, molt a prop d'on s'uneixen els rius Noguera Pallaresa i Segre. Ha estat pas fronterer cap al Pirineu des de la plana i, des del segle XI, en plena reconquesta, ha estat escenari de nombrosos enfrontaments bèl·lics per la seva situació estratègica.

  http://www.ccnoguera.cat/camarasa/

 • El Merengue - Memòria de la Guerra Civil

  El Merengue - Memòria de la Guerra Civil

  El Merengue és un punt elevat entre Camarasa i Sant Llorenç de Montgai, on durant la Guerra Civil espanyola van morir centenars de combatents de tots dos bàndols. La visita és lliure, però hi ha panells interpretatius que expliquen la batalla i el significat d'aquest lloc tan emblemàtic.

  http://www.guerracivil.cat/ESPAIS/Merengue-Camarasa-Guerra-Civil.htm

Atractius turístics de tota la línia

 • Natura

  Natura

  El Parc de la Mitjana de Lleida pot ser el nostre punt de partida per seguir riu amunt. A Sant Llorenç...

 • Patrimoni i cultura

  Patrimoni i cultura

  El patrimoni el trobarem des de la Seu Vella de Lleida, un magnífic mirador de la ciutat i de la plana...

 • Turisme actiu

  Turisme actiu

  Si volem caminar ho podem fer pel nou camí del Segre a Lleida, inaugurat recentment. També podem...

 • Astronomia

  Astronomia

  L'Ull del Montsec és una instal.lació excepcional, única al món. Consisteix en un planetari digital...

 • Rutes ornitològiques

  Rutes ornitològiques

  Un dels espais més abruptes i feréstecs per observar ocells com el trencalòs (Gypaetus barbatus) o el...

 • Dinosaures i geologia

  Dinosaures i geologia

  El Museu d'Isona, situat a 18 km de Tremp en direcció al port de Comiols, és un espai sorprenent, on...